Tarpen en Terrasoverkappingen

De nieuwste trend in zonnewering zijn op maat gemaakte Tarpen. Het grote voordeel is dat zij open zijn, geen zware constructies nodig hebben aan de gevel of in de tuin en gemakkelijk te verwijderen zijn.
Tarpen worden op dezelfde wijze ontworpen als jachtzeilen, er wordt gelet op de trekrichting, treksterkte en windbelasting. Het enige verschil is dat Tarpen hol gesneden worden en jachtzeilen bol gesneden. Bovendien worden de naden en zomen uitgevoerd als bij tenten omdat ook de waterdichtheid een bijkomende eigenschap is van Tarpen t.o.v. jachtzeilen.

Het belangrijkste verschil tussen de Tarpen uit de winkel en onze Tarpen is dat tarpen in iedere gewenste vorm gemaakt kunnen worden. Afhankelijk van de vorm wordt de Tarp bij voorkeur radiaal gesneden. Dit wil zeggen dat alle naden vanuit de hoeken naar het midden lopen. De Productie-tarpen (uit de winkel) zijn vaak in rechte banen gesneden waardoor de trekbelasting dwars op de naden komt te staan. Dit geeft na enkele seizoenen al schade.

Tarp tussen bomen

Evenals bij jachtzeilen worden de zomen versterkt met touw. Dit kan zowel in de zoom worden aangebracht als op de zoom, aanlijken. Afhankelijk van de constructie worden ook de naden versterkt met touw, hiervoor gebruiken we de nieuwe touwsoort dyneema. De hoeken worden radiaal versterkt en voorzien van rutgerson zeilogen. De hoeken kunnen ook op authentieke wijze worden uitgevoerd met leuvers, zie touw-, kousleuvers.
Het materiaal dat wij gebruiken is Polyester geweven doek van Swela. Dit heeft een zeer hoge UV-bestendigheid en kleurechtheid. Polyester garen is een polymeer hierdoor heeft het doek, mede  door de diagonale weeftechniek Swela, een hoge vormvastheid. Afwerking van de hoeken wordt met hoesjes gedaan van dezelfde stof of van leer.

Tarpen

Tarpen en terrasoverkappingen kunnen tussen muren , palen en bomen worden aangebracht met elastisch koord of ratels. Bij de toepassing van bomen adviseren wij om met speciale rvs schroefbouten en hijsogen te werken. De belangrijkste eis van Tarpen is dat de panden een afschot vertonen van minimaal 30% ivm met afwatering. Wanneer dit niet mogelijk is dan kan ook geperforeerd screendoek worden gebruikt. Omdat dit wel zon maar geen regen tegenhoudt kan dit doek horizontaal afgespannen worden, zie onderstaande foto. Dit doek kan als Tarp worden uitgevoerd. Ook is het mogelijk om een terrasoverkapping aan staaldraad te hangen zodat het open en dichtgeschoven kan worden.

Terrasoverkapping

 

 

Kijk voor meer informatie op onze portfolio: 

 

Bezoek ons atelier.
Onze medewerkers informeren u graag over de mogelijkheden.
We kunnen ook een afspraak maken bij u thuis.
Binnen een straal van 30 km komen wij gratis inmeten.

 

 

Maatwerk     Digitaal     Af_dek_tenten_zeilen     Tarpen/Terrasscherm    Veranda_afscherming      Stoffering    Jachtzeilen     Traditionele Zeilen     Reparatie

 

DoornZeilmakerij

Maatwerk, Kwaliteit, Ervaring, Persoonlijk. Neem vrijblijvend contact op.

Ons werk

parasolhoezen-11

Bekijk onze activiteiten op onze “portfolio” en “nieuwsbrief“.

Te Koop

Neemt u ook eens een kijkje op de pagina “te koop“.

Tot ziens in ons atelier:

Doorn Zeilmakerij & Zonen
Van Hoornlaan 57
7207 JJ Zutphen
The Netherlands
Tel: +31 (0)575 775 624
Tel: +31 (0)6 220 929 48
Skype: Doorn Zeilmakerij
Facetime: VTC@DoornZeilmakerij.nl

Bel mij terug!