Refit van Jachtzeilen

Zeilwasserij

Sail Refit van Polyester Jachtzeilen / Fibercon

(voor Dacron zie webpagina “maatwerk-kwaliteit-ervaring-persoonlijk”)

Zeilen worden al jaren gewassen, soms noodzakelijk i.v.m. algen en schimmels maar meestal vooral cosmetisch. Een zeil wassen zonder nadien de weefselstructuur en de stabiliteit van het doek weer te herstellen raden wij sterk af. Een coating aanbrengen die alleen maar waterdicht maakt en daardoor een schimmelvertragende werking geeft is bij lange na niet voldoende om een gewassen zeil geen schade toe te brengen. Het beïnvloed de vormvastheid en de stabiliteit van het zeil altijd nadelig. Een jachtzeil wordt geweven van Polyester garen, vervolgens wordt het geweven doek bewerkt met een kunsthars om het zeil stabiliteit en vormvastheid te geven. Dit kan in een soepele en stugge uitvoering worden uitgevoerd. Het zeil wordt uiteindelijk afgewerkt met een waterafstotende coating. Wanneer het doek veel water vasthoudt en langzaam droogt dan is deze laag aan het vergaan. Op dat moment is het verstandig om het zeil te regenereren (zie verder op deze pagina), anders wordt de kunsthars laag aangetast.

DoornZeilmakerij is Authorized Servicepoint van VandenAnkerConditioning (voorheen Belser-RedGull)

Bekijk onze prijslijst:  of informeer bij een van onze medewerkers.

Sail Refit ( Regeneren van Zeilen of Ankkuri-Proces)

Hoe krijg ik zeilen zonder schade veilig schoon?
VandenAnkerConditioning (voorheen Redgull) heeft een speciaal wasproces ontwikkeld waarbij Fibercon/Dacron (tot 2000) /Polyester zeilen worden gewassen, geherprofileerd (terugbrengen van de bolling op de juiste plaats) en de oppervlaktespanning (stabilisering) van het doek weer wordt hersteld (Regenereren).
Hierdoor krijgt u na behandeling net als bij een nieuw zeil weer krakende en knisperende zeilen. Het zeil is weer mooi schoon, waterafstotend en door de behandeling presteert het zeil beter door verbeterde zeileigenschappen.
Het proces is ontwikkeld voor geweven zeildoek zoals Fibercon, Dacron (inmiddels uit de handel) en Polyester. Deze behandeling is uitermate geschikt voor zeilen van ongeveer 15 jaar oud. Zeilen die ouder zijn kunt u beter eerst laten keuren door de Zeilmakerij. Bij goede staat kunnen wij ook deze zeilen goed behandelen.

Laminaatzeilen

Een laminaat zeil bestaat meestal uit meerdere lagen verkleefd doek van verschillende samenstellingen. Tussen de lagen bevindt zich meestal lijm en een vezel van Polyester. koolstof of een aramide (bv. Kevlar).
De stabiliteit en vormvastheid worden bepaald door de sterkte van de verbinding (verlijming) met verschillende gebruikte doeksoorten onderling. Als vervuiling, algen en schimmels eenmaal tussen het doek zitten dan gaat het verwijderen daarvan vaak moeizaam omdat ze meestal slecht tegen reinigingsmiddelen kunnen en vaak al tussen de lagen in op de lijm is verankert. Als schimmels eenmaal in de verlijming zitten dan worden de esters van de verlijming en vezels aangetast door de schimmel en zal het zeil onherroepelijk verkleuren en uiteindelijk uit elkaar vallen.

Met laminaatzeilen moet men daardoor zeer zorgvuldig omgaan en dienen dus altijd goed droog en schoon te worden opgeborgen. Het op tijd laten reinigen/spoelen van laminaat zeilen voorkomt vaak erger en het opnieuw aanbrengen van een waterdichte coatinglaag zal uiteindelijk de levensduur verlengen.

  

Red Gull Dealer

Bezoek ons atelier.
Onze medewerkers informeren u graag over de mogelijkheden.
Voor het reinigen en coaten kan de levertijd in het hoogseizoen variëren.
Inlevertijden: ma-do 18h00-21h00 en zaterdag van 10h00-17h00.

 

Reinigen/Coaten   Regeneratie van Jachtzeilen    Doorstikken/Vensters/Ritsen  Reparatie  Prijslijst

DoornZeilmakerij

Maatwerk, Kwaliteit, Ervaring, Persoonlijk. Neem vrijblijvend contact op.

Ons werk

parasolhoezen-11

Bekijk onze activiteiten op onze “portfolio” en “nieuwsbrief“.

Te Koop

Neemt u ook eens een kijkje op de pagina “te koop“.

Tot ziens in ons atelier:

Doorn Zeilmakerij & Zonen
Van Hoornlaan 57
7207 JJ Zutphen
The Netherlands
Tel: +31 (0)575 775 624
Tel: +31 (0)6 220 929 48
Skype: Doorn Zeilmakerij
Facetime: VTC@DoornZeilmakerij.nl

Bel mij terug!