Degelijk, Duurzaam, Digitaal, Techniek

Referentieskopie

Contender Mijdrecht              Textiellabel met MerkGarantie      AMANN Bönnigheim              Maritex Mijdrecht

Jachtzeilen worden ontworpen volgens de laatste techniek in SailSience Software en Laser gesneden.

Afdekkingen zoals Tent,  Veranda, Tarp, Hoes worden ingemeten en ontworpen in software die speciaal ontworpen voor producten van textiel: PatternMaker. Patronen worden uitgesneden op een FullSize-Cutter Suma T1400-Pro. We zijn bezig met de ontwikkeling van het inmeten en ontwerpen met 3D-techniek voor flexibele materialen.

Bij het ontwerpen van zowel de jachtzeilen als afdekkingen wordt gelet op de krachten en momenten. Dit betekent dat snit van het doek altijd in het verlengde van de krachten wordt uitgevoerd. Bovendien worden versterkingen in hoek, reef en naden aangebracht en waar nodig gewapend met dyneema, polyester touw of staaldraad. We hebben de keuze uit drie type Zeilogen waarvan Rutgerson wordt toegepast voor de zwaarste uitvoeringen.

Montage van de zeilen worden met moderne Industriemachines van Durkopf-Adler en Solent  uitgevoerd. We kunnen Zeilogen stansen tot 30 ton.

Ook voor het authentieke werk kunt u bij ons terecht. Onze mensen zijn opgeleidt om zeilen te vervaardigen volgens de authentieke zeilmakersmethode van het naaien met de hand, snijden, het aanlijken en het Schiemanswerk voor de Leuvers en de Rakbanden. Het Lijkgeslagen touw wordt verzorgd door een authentieke Touwslagerij in Gorssel.

Ons garen wordt geproduceerd door Amann Duitsland. Voor al onze producten gebruiken wij Amann-Garen omdat de UV-bestendigheid van dit garen zich het best bewezen heeft. Testen hebben uitgewezen dat Amann-garen 3000 uur zonlicht kan hebben voordat het breekt. Voor binnengebruik gebruiken overwegend het Type garen Serfill40. Voor buitentoepassingen gebruiken we Serabond 40 en voor zware doeken Serabond 20. Op speciaal verzoek kunnen we Tenara van GoreTM toepassen welke een UV en weerbestendigheid heeft van 15 jaar.

De medewerkers van DoornZeilmakerij adviseren u graag!

 

 

DoornZeilmakerij

Maatwerk, Kwaliteit, Ervaring, Persoonlijk. Neem vrijblijvend contact op.

Ons werk

parasolhoezen-11

Bekijk onze activiteiten op onze “portfolio” en “nieuwsbrief“.

Te Koop

Neemt u ook eens een kijkje op de pagina “te koop“.

Tot ziens in ons atelier:

Doorn Zeilmakerij & Zonen
Van Hoornlaan 57
7207 JJ Zutphen
The Netherlands
Tel: +31 (0)575 775 624
Tel: +31 (0)6 220 929 48
Skype: Doorn Zeilmakerij
Facetime: VTC@DoornZeilmakerij.nl

Bel mij terug!