Ons gezin

DoornZeilmakerij, de plek waar je moet zijn voor maatwerk en herstel van (jacht)zeilen, tenten en tuigage. Bekijk deze website of neem contact op.

Watersport

De familie Doorn-Meurs (Lian en Ben) heeft een rijke geschiedenis in de watersport en buitensport.  In het ouderlijk gezin van Lian en Ben was in de zomers van de jaren ’80 surfen een wekelijkse bezigheid. Ben zeilde met zijn vader al vanaf dat hij kon lopen met de boot van zijn opa, terwijl Lian bij Jong-Nederland zat, een Scoutinggroep uit Woezik.

De overgrootvader van Ben zeilde al met vrienden en zijn Opa had op de middelbare school al een eigen zeilboot.  De kinderen van Lian en Ben zijn alle drie Zeilers, Surfers en Scouts. En zijn het hele haar door in het weekeinde buiten te vinden. Zeilen, Surfen, Kamperen met hun De Waard tent en zelfs met open boten een toertocht door Friesland is de familie Doorn-Meurs niet vreemd. Wil je meer weten over hun activiteiten:

Lees verder »

Nijverheid

Alle 5 generaties zijn zelf bezig geweest met repareren van eigen zeilen en schiemanswerk. Voor model-zeilboten en model-platbodems werden zeiltjes gemaakt op een oude Pfaff naaimachine van 1903, dit werd met de hand gedaan door aan een slinger te draaien. Ook de reparaties werden op de Pfaff uit 1903 uitgevoerd, de banen van de katoenen jachtzeilen waren toen nog 20cm.

Tegenwoordig wordt alles met elektrische machines gemaakt, maar kleine en precieze dingen worden nog steeds met de hand gedaan, zoals ogen festonneren. Ben heeft nu samen met zijn zonen van generatieslang hobbywerk zijn werk gemaakt in DoornZeilmakerij en Zonen.

Ondernemerschap

In de gouden eeuw: Tabaksfabrikant, Houtzagerij, Zeilmaker in de Zaanstreek aan het IJ.

Overgrootvader Ben: medeoprichter van papierfabriek van Gelder te Velsen-Noord.

Opa Richard: bedrijfsleider van de Leeuwarder papierfabriek te Leeuwarden.

Ben’s vader: bedrijfsleider van Hotel van Diepen te Volendam.

Ben en Lian: oprichters van Houding-en-Werk en Doornzeilmakerij VOF