Terug naar ons portfolio

Overkapping Zwembad: Tarp

Zonwering boven zwembad, zomer en winter

Midden in een bos is een zwembad gerealiseerd zonder de natuur hierbij geweld aan te doen. Het zwembad maakt onderdeel uit van een terras dat boven de grond op palen is opgesteld. Bovendien wordt bad gezuiverd met een natuurlijk filter bestaande uit riet dat groeit in een apert basin dat onderdeel uitmaakt van het zwembad.

DoornZeilmakerij mocht de uitdaging aangaan om tussen de omringende dennenbomen een Overkapping te maken van doen: Een Tarp. Het doek bestaat uit 34 panden die vijf driehoeken vormen. Het totale doek is 18 meter lang waarvan de grootste overspanning 9 meter is.

Het doek is afgespannen tussen 6 dennenbomen en 1 stronk, variërend van een hoogte van 4m20 -3m60 -1m80 en uiteindelijk naar een boomstronk vlak boven de grond. Het doek is zo opgesteld dat er altijd voldoende afschot is om het water af te voeren. Bovendien zijn de afspanningen voorzien van landvastveren die de beweging van de bomen en de wind doen opvangen.

De Tarp is versterkt met touw in de zomen en naden, de hoeken zijn versterkt en afgewerkt met leer. Alle ogen zijn RVS-uitgevoerd van het merk Rutgerson.


Bekijk ook andere onderwerpen:

 

DoornZeilmakerij

Maatwerk, Kwaliteit, Ervaring, Persoonlijk. Neem vrijblijvend contact op.

Ons werk

parasolhoezen-11

Bekijk onze activiteiten op onze “portfolio” en “nieuwsbrief“.

Te Koop

Neemt u ook eens een kijkje op de pagina “te koop“.

Tot ziens in ons atelier:

Doorn Zeilmakerij & Zonen
Van Hoornlaan 57
7207 JJ Zutphen
The Netherlands
Tel: +31 (0)575 775 624
Tel: +31 (0)6 220 929 48
Skype: Doorn Zeilmakerij
Facetime: VTC@DoornZeilmakerij.nl

Bel mij terug!