Terug naar ons portfolio

Martkleider SWELA in Bootbekleding

Swela Maritieme Stoffen (Schmitz Textiles Emsdetten)
Een evolutie in boottextiel

Laurens Koster

Bij zeilboten zit het al in de naam maar motorboten hebben, misschien wel onopgemerkt, ook aardig wat meters textiel aan boord. Een afdekhoes voor de stuurstand, een cabrioletkap of de bekleding van de kussens zorgen voor een mooie afwerking of verhogen het gebruiksgemak van de boot. De toegepaste stoffen moeten alleen wel tegen een stootje kunnen. Nergens zoveel UV straling als in de schittering van water, een hoge luchtvochtigheid, spinnen en andere insecten of algen kunnen die mooie afwerking grondig ruineren. Omdat de kosten van vervangen voor een groot deel uit uurloon bestaat, is het niet erg economisch een doek te gebruiken waar na een jaar alweer de gaten invallen. swela, een merknaam van Schmitz-Werke GmbH &Co.KG uit het Duitse Emsdetten, vervaardigt al ruim een halve eeuw textiel met eigenschappen die iedere bootbezitter als muziek in de oren klinkt. Maximaal kleurvast en UV bestendig, een hoge waterkolom door gebruik van een speciale coating, ademend door een membraam, rot- en schimmelvrij naast oliebestendig.+\

Ocean
De succesvolle 100% Polyester vervanger van Markilux37 (Acryl) en een mooie katoen uitstraling is OCEAN. Het paradepaardje van Swela Outdoor Fabrics. Met Ocean heeft het familiebedrijf (4e generatie) Schmitz Textiles Emsdetten, (1/2u over de grens bij Enschede) een sterker  en schimmelbestendig doek op de markt gebracht dat tot de beste outdoor doeksoorten gerekend mag worden. Ocean is geschikt voor iedere maritieme afdekking, bootkappen, dekzeilen, huiken en hoesen. 

Seasilk light
Gewicht kan belangrijk zijn. Een flink winterkleed wordt onhandelbaar wanneer je daar een zwaar stuk zeil voor gebruikt. Seasilk light is juist ultralicht. Een 100% polyester doek met een PU coating aan de binnenzijde. In zes standaard kleuren toepasbaar voor afdekhoezen, sprayhoods, biminitops, winterkleden, UV bescherming voor jachtzeilen, rolfokhoes of stuurwielhoezen

Seasilk plus
Met 270g/m2 is Seasilk plus nog steeds een lichtgewicht doek. Maar door een polyacrylaat coating aan de binnenzijde toe te passen is een hogere treksterkte en waterdichtheid ontstaan. Seasilk plus heeft dezelfde toepassingsmogelijkheden als Seasilk light.

Seasilk heavy
Een Seasilk variant die wel wat zwaarder is dan het light zusje, maar daar krijg je veel voor terug. Het doek is uitermate scheurvast. Een zomerstorm zal er geen vat op kunnen krijgen en het is beter bestand tegen schavielen. Verkrijgbaar in dezelfde zes standaard kleuren en voor dezelfde toepassingen. 

37+
Met 37+ is swela marktleider in bootbekleding. 37+ is de laatste ontwikkeling waarin 50 jaar ervaring is verwerkt. Met behoud van het aaibare textiele oppervlak van het vorige Markilux 37, is na jaren onderzoek een duidelijk beter weefsel ontwikkeld. De meest opvallende verbeteringen zijn een optimaal kreukherstellend vermogen, een hogere slijtagewaarde en een nog betere scheurweerstand. 37+ is in 19 verschillende standaard kleuren verkrijgbaar en geschikt voor afdekhoezen, sprayhoods, biminitops, winterkleden, rolfok- of stuurwielhoezen.

Cabrio
In het assortiment buitendoek is Cabrio het topproduct. Net als bij de duurdere zeilpakken is de stof ademend door een membraam. De buiten en binnenzijde bestaat uit 100% polyester. Hierdoor is het mogelijk een lichte kleur aan de binnenzijde te combineren met een donkere tint aan de buitenzijde. Zo kan een kap modieus zwart zijn maar zonder dat het eronder veel te donker wordt. Cabrio is verkrijgbaar in 5 kleuren en is vooral geschikt voor een cabrioletkap waar zowel binnen als buiten de mooiste afwerking gewenst is.

AdHoc Selection
Voor de kussenset, zonnematras, gordijnen of de bekleding van de stuurstoel is een stof uit de AdHoc Selection de beste keuze. Maar in tegenstelling tot gewone meubelstoffen zijn deze stoffen wel bestand tegen weersinvloeden zoals zonlicht. Met ongeveer 50 verschillende uni-kleuren en dessins is iedere boot van de gewenste sfeer en uitstraling te voorzien.

Vuscreen Alu
Een bimini moet niet alleen voor schaduw zorgen, door warmte te reflecteren dient de temperatuur eronder ook een beetje aangenaam te blijven. Door aluminium pigmentdeeltjes in het doek te verwerken is Vuscreen Alu met recht een zonwering te noemen. De windvang van een biminitop kan flink zijn, er is daarom ook gezorgd voor 
een hoge treksterkte. Vuscreen Alu is in 16 zonnige kleuren 
beschikbaar. Indien gewenst kan Vuscreen Alu ook in een brandwerende uitvoering worden geleverd.

Met de stoffen van swela is er voor iedere textiele toepassing aan boord de juiste keus voorhanden. 

Voor meer informatie:
Swela Nederland B.V.      Schmitz-Werke GmbH + Co. KG (Moederbedrijf)
Salland 9                            Hansestraße 87
1948 RE Beverwijk          D-48282  Emsdetten Duitsland
T: 0251 229926
info@swela.com
www.swela.com


Bekijk ook andere onderwerpen:

 

DoornZeilmakerij

Maatwerk, Kwaliteit, Ervaring, Persoonlijk. Neem vrijblijvend contact op.

Ons werk

parasolhoezen-11

Bekijk onze activiteiten op onze “portfolio” en “nieuwsbrief“.

Te Koop

Neemt u ook eens een kijkje op de pagina “te koop“.

Tot ziens in ons atelier:

Doorn Zeilmakerij & Zonen
Van Hoornlaan 57
7207 JJ Zutphen
The Netherlands
Tel: +31 (0)575 775 624
Tel: +31 (0)6 220 929 48
Skype: Doorn Zeilmakerij
Facetime: VTC@DoornZeilmakerij.nl

Bel mij terug!